Home Centrala electrica
Centrala electrica
Centrala electrica PDF Imprimare Email
Centrala electrica
Scris de marinela21   
Luni, 18 Iulie 2011 13:51

O centrala electrica reprezinta una dintre cele mai intalnite tipuri de incalzire intalnite in locuintele oamenilor, in special acolo unde gazele naturale sau propanul nu sunt disponibile. In asemenea cazuri, energia electrica reprezinta principala sursa de energie si implicit o centrala electrica este cam singura optiune de asigurare a confortului termic dorit pe perioada iernii.

Exista numeroase avantaje ale utilizarii de centrala electrica, desi exista totodata si dezavantaje. Unul dintre cele mai intalnite minusuri este cel legat de faptul ca implica unele dintre cele mai mari costuri atunci cand vine vorba nu atat de achizitie, cat de utilizare. Aceasta situatie este cauzata de faptul ca energia electrica este una dintre cele mai scumpe tipuri de energie, comparativ cu toate celelalte.

Dincolo de acest dezavantaj, care ii poate descuraja pe multi din start sa isi mai achizitioneze o centrala electrica, un astfel de sistem de incalzire prezinta si o serie de avantaje, care pot compensa acest minus. Un plus important al unei astfel de centrala electrica consta in faptul ca sistemul de energie electrica este prezent in orice casa sau apartament, nu este nevoie de interventii majore pentru instalarea de centrala electrica, astfel incat imediat dupa achizitionare, aceasta poate fi pusa in functiune.

Un alt avantaj pentru o centrala electrica consta in faptul ca prezinta foarte multa siguranta. Nu trebuie sa iti faci griji in ceea ce priveste eventualele emisii de dioxid de carbon care trebuie eliminat cu grija la exterior, asa cum se intampla in cazul acelor centrale care folosesc combustibil precum gaze naturale, propan, lemn sau peleti. Respectivele noxe apar in urma arderilor si trebuie evacuate intr-un regim de siguranta maxima pentru cei care folosesc astfel de tipuri de centrala peleti sau centrala pe lemne.

O centrala electrica este si mult mai nepoluanta. Atat timp cat nu produce emisii de dioxid de carbon, poti sta linistit, deoarece tu nu contribui la poluarea mediului, ci, dimpotriva, il protejezi. In plus, o centrala electrica iti asigura si mai multa curatenie in casa, deoarece nu implica arderi, fum sau rumegus rezultat de la combustibilul lemnos, asa cum se intampla in cazul centralelor pe lemne.

Ultima actualizare în Marţi, 19 Iulie 2011 08:11
 


Sondaje

Ce firma producatoare de centrale pe lemne are cel mai bun raport pret/calitate?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com